Στοιχεία ομιλητών και το πρόγραμμα αναλυτικά:

11:00 – 11:15 Αλίκη Πανοπούλου

Η Αλίκη Πανοπούλου γεννήθηκε το 1964. Φοίτησε σε ιδιωτική σχολή και έλαβε την ειδικότητα της Διαιτιτικής. Από το 1991 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά ως Σύμβουλος Διατροφής. Προσεγγίζει τα ζητήματα της παχυσαρκίας και της βουλιμίας  μέσα από την κατανόηση των πολλαπλών λόγων που οδηγούν το άτομο σε αυτή την παρεκκλίνουσα συμπεριφορά. Επίσης έχει δημοσιεύσει άρθρα της σχετικά με τη διατροφή επί σειρά ετών σε εφημερίδες και περιοδικά. Παρακολουθησε αρκετά σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών. Το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο «Εγώ και η ανάγκη μου για τροφη-μετά τις στερητικές δίαιτες», εκδόθηκε το 2014 απο τις εκδόσεις OPERA.

Πανοπούλου

11:30-11:45  Αλέξανδρος Παπαϊωάννου – OSHO experience Greece

Ο Amano Vikrant – Αλέξανδρος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως διαιτολόγος και ως strength coach.  Έλαβε τον Πρώτο Βαθμό του Usui System of Reiki το 2003 όπου και είχε την πρώτη του επαφή με τους διαλογισμούς του Osho. Μαθήτευσε στο Reiki και συμμετείχε σε πολλά group αυτογνωσίας, διαλογισμού και trainings στην Ελλάδα και στην Ινδία στο OSHO International Meditation Resort.

papaioanou2

11:45 – 12:15  Πατηρ Φιλόθεος Φάρος

Ο π. Φιλόθεος Φάρος γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, νομικά και θεολογία. Έγινε κληρικός το 1962 και συνέχισε σπουδές στην ποιμαντική ψυχολογία και την ποιμαντική συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ. Δίδαξε ποιμαντική ψυχολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη και εργάσθηκε ως Pastoral Counselor και Family Therapy Supervisor στην πρότυπη ψυχιατρική θεραπευτική κοινότητα Human Resource Institute της Βοστώνης, όπου απέκτησε μια σημαντική ψυχοθεραπευτική εμπειρία κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία και κυρίως εργαζόμενος με οικογένειες και ζευγάρια.
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα επεχείρησε να θέσει στην υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος την εμπειρία του, οργανώνοντας ένα πρόγραμμα ποιμαντικής κλινικής εξασκήσεως για κληρικούς σ’ ένα νοσοκομείο της Αθήνας. Ταυτόχρονα οργάνωσε ένα κέντρο νεότητος για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου καλλιεργείται και προάγεται η κοινοτική ζωή.

cover-faros-bw

 

12:15-12:45  Έλπις Χρυσοβέργης

Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης, απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, είναι 27 χρονών. Μαζί με την κοπέλα του, Δώρα Μπίτση, τα τελευταία 4 χρόνια κάνουν πολύμηνα οδοιπορικά σε όλον τον κόσμο με το σακίδιο και τη σκηνή τους, οργανώνοντας ανθρωπιστικά πρότζεκτ προσφέροντας αγάπη και χαμόγελα! Έχοντας χτίσει σχολικές αίθουσες σε Κένυα, Καμπότζη και Βιετνάμ, πηγάδι στο Σουδάν αλλά και θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, ο Ελπιδοφόρος θα μοιραστεί μαζί μας την πρόσφατη εμπειρία του από το project Wheeling2help, όπου ποδηλάτισε 2.500χμ από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας.

elpis-cov

12:45 13:00  Μάκης Καλαράς

Ο Μάκης Καλαράς είναι Αθλητής – Παραολυμπιονίκης και θα μας μιλήσει για τον αθλητισμός και την αναπηρία.

makis kalaras

13:00 13:15  Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου 

Η Χρυσή Χαντζαρίδου-Μπέρου είναι εκπαιδεύτρια, κάτοχος κινεζικής πιστοποίησης στο Ζίνενγκ Τσιγκόγκ και στην Ενεργειακή θεραπεία. Τα τελευταία πέντε χρόνια, στόχος μου είναι να μεταφέρω τη γνώση του Ζίνενγκ Τσιγκόγκ και τα οφέλη του, σε όλο και περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα και να βοηθήσω με την ενέργειά μου στην ενδυνάμωση εκείνων που επιλέγουν να συνδεθούν με τον αληθινό τους εαυτό. Ως ενεργειακή διευκολύνων/ θεραπεύτρια συνδέομαι με υψηλής συχνότητας ενέργεια (εκπαιδευμένη στη HYQ Θεραπεία, καθώς και σε τεχνικές της Barbara Ann- Brennan, του Gerard Epstein, του Steve Rother,κ.ά.)

Berou

13:30 13:45  Γιώργος Τσιτσιρίγκος

Ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος μοιράζεται τη Μη Βίαιη Επικοινωνία σε εκπαιδεύσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες από το 2011. Μεταξύ άλλων, ασχολείται με τη διαχείριση συγκρούσεων, τη διαμεσολάβηση και την αυτοοργάνωση, ενώ παράλληλα εργάζεται με μαθητές όλων των βαθμίδων. Είναι ο μεταφραστής του νεοεκδοθέντος βιβλίου «Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς» και βρίσκεται σε διαδικασία επίσημης πιστοποίησης από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (Center for Nonviolent Communication, CNVC).

giorgos-tsitsirigos

14:00 14:15  Χαράλαμπος Μπουντούρης

Ο Dr. Μπουντούρης  Χαράλαμπος γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά από γονείς Μικρασιάτες. Απόφοιτος του Γυμνασίου Γλυφάδας, σπούδασε χειρουργός οδοντίατρος στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Royal Dental Hospital του Λονδίνου στο τομέα της χειρουργικής στόματος. Συνέχισε τις σπουδές του στην Οδοντιατρική Σχολή της Κοπενγχάγης στο τμήμα της Προληπτικής Ορθοπαιδικής Ορθοδοντικής και Ολιστικής Προσέγγισης. Εργάζεται ως Κλινικός Ολιστικός Οδοντίατρος επι 38 χρόνια και το 2007 με τους Συνεργάτες του ίδρυσε το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ.

boudouris

14:30 14:45  Chiara Perfetti

Η Chiara Perfetti είναι πιστοποιημένη εκπαιδευτής Pranic Healing από το Institute for Inner Studies. Υπεύθυνη των Κέντρων Θεραπείας του Rama στους Αγ. Αναργύρους και στον Αγ. Στέφανο, αναλαμβάνει τη διοργάνωση θεραπευτικών και ανώτερων σεμιναρίων, εκδηλώσεων και παρουσιάσεων του Master Choa Kok Sui. Eίναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Γιώργο Σταμούλη, εδώ και 10 χρόνια έχουν αφιερωθεί στη διάδοση του Pranic Heling σε Ελλάδα, Κύπρο και Ουγγαρία.

perfetti

15:00 15:15  Μαρία Τελίδου

Η Μαρία Τελίδου καθιερώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη Μέθοδο Θήτα το 2010. Έκτοτε διεξάγει όλα τα σεμινάρια της Μεθόδου Θήτα, συχνά στη διάρκεια του έτους, σε όλη την Ελλάδα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κυκλάδες, Ρόδο κ.α. Έχει συν-μεταφράσει και επιμεληθεί τα εγχειρίδια της Μεθόδου Θήτα και τα βιβλία της Μεθόδου Θήτα « ΤhetaHealing – H Πρωτοποριακή Ενεργειακή Μέθοδος Θεραπείας» και «ΤhetaHealing – Προχωρημένο Επίπεδο».

telidou

15:30 15:45  Δημήτρης Κυριακούλης

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Σύμβουλος ευεξίας / Physical Education Teacher & Holistic

kiriakoulis

16:00 16:15  Σταύρος Καραγιλάνης

Μακροβιοτική, το σύγχρονο διατροφικό μοντέλο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Διεθνώς πιστοποιημένος δάσκαλος Sivananda Yoga, δημιούργησε μαζί με τη δασκάλα του Aischwarya Devi, το κέντρο Raja Yoga (2004), όπου βοήθησε πολλούς ανθρώπους να βρουν το δρόμο της υγείας και αρμονίας. Μαθητής της Jeanne van den Heuvel και του Kushi Institute of Europe (Art of Life, level 3) στην Μακροβιοτική (φιλοσοφία, θεωρία, μαγειρική, σιάτσου, Do-In). Έχει την ικανότητα να «χτίζει» ένα νόστιμο και θρεπτικό μενού, ατομικό ή μαζικής εστίασης. Δημιουργεί ευφάνταστα και νόστιμα πιάτα, με έμφαση στην ελληνική γαστρονομική παράδοση κι επιρροές από την κουζίνα της Άπω Ανατολής. Συνιδρυτής της ομάδας ONE Project.

makrobiotics

16:30 16:45  Ελισάβετ Γεωργίου Εργασιακή

Η Ελισάβετ Γεωργίου είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια. Θα μας μιλήσει για μια πορεία δύσκολη αλλά γεμάτη επιγνώσεις που οδηγεί σε μια ζωή γεμάτη νόημα με προορισμό την ευτυχία. Ποιά είναι τα μυστικά που μπορεί κανείς να μάθει για να φτάσει στον πολυπόθητο προορισμό; Πώς το σώμα, το συναίσθημα, η σκέψη ακολουθούν την ψυχή και το πνεύμα με ισορροπια και αρμονία στη διαδρομή αυτή; Πώς ανακαλύπτουμε την αλήθεια ξεσκεπάζοντάς τη από τη λήθη; Αυτά και αρκετά ακόμα ερωτήματα η εργασιακή ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Ελισάβετ Γεωργίου θα συζητήσει με τρόπο βιωματικό και άμεσο με όσους επιθυμούν να βαδίσουν σε αυτό το δρόμο χρησιμοποιώντας τεχνικές της θετικής ψυχολογίας, της ψυχοθεραπείας Gestalt, του coaching και της φιλοσοφίας.

georgiou

17:00 17:15  Γιάννης Καλογεράκης

Ο Γιάννης Καλογεράκης γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε στην Αγγλία/Σκωτία, Β.Sc., M.Sc., & Ph.D. Έχει 34+ χρόνια εργασιακή εμπειρία από την Αγγλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ και τις πλείστες Ευρωπαϊκές χώρες. Το καταστάλαγμα αυτής της πρακτικής εμπειρίας μαζί με τις ακαδημαϊκές γνώσεις του, είναι μια μοναδική Ανθρωποκεντρική & Βιωματική προσέγγιση στην εκπαίδευση, ενδυνάμωση και εμψύχωση στελεχών επιχειρήσεων, για θεαματικά αποτελέσματα και μέγιστη εργασιακή ικανοποίηση. Ανθρωποκεντρισμός, Ήθος, Αρχές, Αξίες και Συναισθηματική Νοημοσύνη, κύρια συστατικά όλων των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του. Από το 1999 εκπαιδεύει και στην Κύπρο στελέχη επιχειρήσεων που μοιράζονται μαζί του την ιδιαίτερη αυτή ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Σήμερα είναι ο CEO της JMK Ltd, με γραφεία σε Ελλάδα & Κύπρο και εξειδικεύεται στην Ανθρωποκεντρική Ανάπτυξη ( AHRD ).

gr0800203_kalogerakis_ioannis_true

17:30 17:45  Άγγελος Δερλώπας

Ο  Άγγελος Δερλώπας   είναι  διαπιστευμένος επαγγελματίας  Coach ICFPCC), εκπαιδευμένος εκπαιδευτής για coaches και  μέντορες. Eίναι εκπαιδευμένος   και πιστοποιημένος Mentor Coach/επόπτης,καταχωρημένος στο μητρώο του International Coach Federation (ICF). Έχει πάνω από 1500 ώρες  εμπειρία σε  υπηρεσίες   coaching & mentoring και άλλες τόσες σχεδόν ως εκπαιδευτής      στους ίδιους τομείς. Έχει εκπαιδευτεί στο coaching σε Αγγλία και ΗΠΑ και έχει σπουδάσει Mindfulness Awareness Practices στο UCLA. Έχοντας διανύσει 20ετή πορεία στο management,σήμερα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στη Ψυχολογία, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχοντας ιδρύσει την Positivity Coaching, μέσω της οποίας απολαμβάνει αποκλειστικές συνεργασίες με τους κορυφαίους του χώρου παγκοσμίως και            προσφέρει πιστοποιημένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες, προγράμματα mentoring και ατομικές            συνεδρίες coaching απαράμιλλης ποιότητας.

derlopas

18:00 – 18:15  Έρρικα Πρεζεράκου 

H Έρρικα Πρεζεράκου είναι ερευνήτρια – Δημιουργός του Replayce Alternative Educatonal Method. Το 2000 ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό στο άλμα επί κοντώ. Το 2003 πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο άλμα επί κοντώ όλων των εποχών στην Ελλάδα με νίκες σε Πανελλήνια και Βαλκανικά πρωταθλήματα. Η εμπειρία της στον πρωταθλητισμό σε συνδιασμό με την ενασχόλησή της με εναλλακτικές μορφές ψυχοθεραπείας την οδήγησαν το 2004 να ξεκινήσει μια μελέτη με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη (σώμα, συναίσθημα, νόηση, πνεύμα) μέσα από θετική ψυχολογία. Έτσι δημιούργησε το Replayce ένα καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα αθλητισμού όπου απέδειξε ότι ο όγκος προπόνησης ή εκπαίδευσης που βγάζει ένας μέσος άνθρωπος με την συμβατή, λογική γυμναστική σε 30 ημέρες, μέσα από την φιλοσοφία του Replayce την βγάζει σε 17 ημέρες.

prezerakou2

18:30 – 18:45  Ιωάννης Αυγουστάτος 

Σπούδασε ιατρική και χειρουργική στο πανεπιστήμιο «La Sapienza» (Λα Σαπιέντσα) της Ρώμης, απ’όπου αποφοίτησε με άριστα και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή ( Cognitive therapy) και στην Ομαδική (Analytic Group Psychotherapy) ψυχοθεραπεία. Διοργανώνει φιλοσοφικούς περιπάτους και από το 2014 ξεκίνησε τις μηνιαίες ανοιχτές συναντήσεις του «Φιλοσοφικού Καφενείου της Πόλης», στην Αθήνα. Συνεργάζεται εθελοντικά με τον σύλλογο καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Είναι μέλος οργανισμών για την προστασία της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτής του «ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ», μιας Κίνησης, που συνθέτει την πνευματικότητα με την ανιδιοτελή ακτιβιστική δράση. Διευθύνει το Κέντρο Ψυχικής Θεραπείας και Ανάπτυξης.

augoustatos

19:00 – 19:15  Μαριλένα Τζανετάτου 

Η Μαριλένα Τζαννετάτου έχει δίπλωμα στην Ειδική Αγωγή (2001) και στη Συνθετική Συμβουλευτική (2007).  Eργάστηκε εθελοντικά στους Γιατρούς του Κόσμου σε αποστολές εσωτερικού αλλά και με ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.  Το 2009 έγινε μητέρα και το ενδιαφέρον της στράφηκε στην ανατροφή των παιδιών αλλά και την εκπαίδευση των γονέων. Παράλληλα, άρχισε να εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός στη δημόσια εκπαίδευση.  Από το 2014 είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια της μεθόδου του Thomas Gordon για γονείς (Parent Effectiveness Training) και από το 2015 στην ίδια μέθοδο για εκπαίδευση εκπαιδευτικών (Teacher Effectiveness Training). Αυτό το διάστημα εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός σε δημόσια σχολεία και παράλληλα εκπαιδεύει γονείς στη μέθοδο του Thomas Gordon στα «Εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

19:30 – 19:45  Δημήτρης Κωστελέτος

Ο Δημήτριος Π. Κωστελέτος είναι αρχιτέκτων μηχανικός του Ε.Μ.Π. Έχει πραγματοποιήσει σειρά αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών έργων ποικίλων χρήσεων που συνοδεύτηκαν από ανάλογες δημοσιεύσεις. Έχει κληθεί από διάφορους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς και εν συνεχεία οργανώσει σειρά διαλέξεων και ομιλιών σε θέματα σύγχρονης σκέψης, τέχνης και αρχιτεκτονικής. Επιχειρεί να αρθρώσει έναν ολικό στοχαστικό λόγο, που συνενώνει διαφορετικές περιοχές δημιουργίας όπως η τέχνη, η επιστήμη, η ψυχική και η καθημερινή ζωή.

kosteletos

19:45 – 20:00  Βασιλική Τσιρίμπα 

Απόφοιτος καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Ειδική παιδαγωγός – Εισηγήτρια σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης στην ΑΜΚΕ Μεταμόρφωσις.

tsiriba