ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

«Όταν το σώμα συναντά την ψυχή», η εμπειρία είναι μοναδική. Σας καλούμε όλους να τη βιώσετε στο 4ο Φεστιβάλ Ευ Ζην, το πρόγραμμα του οποίου, στο μέρος των εναλλακτικών και συμπληρωματικών θεραπειών, περιλαμβάνει:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ – 4ο Φεστιβάλ Ευ ζην

Κουνταλίνι Γιόγκα με την Marina Amar Dev Ktisti

Σάββατο 25/06, ώρα 12.30-13.50

Η Marina Amar Dev Ktisti γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Αρχικά, σπούδασε επικοινωνία με ειδικότητα τα ΜΜΕ και τις Δημόσιες Σχέσεις και εργάστηκε στον κλάδο των επιχειρήσεων. Παράλληλα, έκανε σπουδές υποκριτικής και θεάτρου στην Ελλάδα και στην Ιταλία, όπου το 1996 γνώρισε προσωπικά τον Yogi Bhajan, ο οποίος τη μύησε στην επιστήμη της Κουνταλίνι Γιόγκα με συνεχή μελέτη και προσωπική άσκηση. Εκπαιδεύτηκε και άρχισε να διδάσκει Κουνταλίνι Γιόγκα το 1998, στην Ιταλία. Το 1999 έφερε την Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα και αφιερώθηκε στη διάδοσή της, ιδρύοντας μάλιστα το Guru Ram Das Ashram, το πρώτο κέντρο της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα, όπου εκπαιδεύει δασκάλους και διδάσκει θεματικά workshops γιόγκα και διαλογισμού για όλα τα επίπεδα όπως και retreats στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Marina Amar Dev Ktisti

Yoga Yin Yang με τον Δημήτρη Καραγιώργο (Babalu Aye)

Σάββατο 25/06, ώρα 17.30-18.45

Ο Δημητρης Καραγιώργος ασχολείται με τη γιόγκα από την εφηβική του ηλικία, όταν ο γιατρός του τη συνέστησε προκειμένου να αποκαταστήσει πρόβλημα κύφωσης που τον ταλαιπωρούσε. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την διδασκαλία του μονοπατιού της γιόγκα και του διαλογισμού ως μέθοδο αυτογνωσίας και σήμερα είναι συμβεβλημένος με τον διεθνή οργανισμό Yoga Alliance, ολοκληρώνοντας πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων στο «The Blooming Lotus School Of Koh Phangan,Thailand».

Δημήτρη (Babalu Aye)

Χοροθεραπεία μέσω της Πρωτόγονης Έκφρασης με την Ελένη Χατζηγεωργίου

Σάββατο 25/06, ώρα 14.00-15.15

«ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ: ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΡΥΘΜΟ»

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια σύγχρονη τεχνική χοροθεραπείας, που συνδυάζει αρχές της ψυχανάλυσης με την ανθρωπολογική, φιλοσοφική και κοινωνιολογική έρευνα. Χρησιμοποιεί το ρυθμό κρουστών οργάνων, τη συμβολική κίνηση, την τελετουργία, το παιχνίδι, τη χαρά και τον ενθουσιασμό αναζητώντας το τι είναι «πρωτογενές», «πρωταρχικό», τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

 

ελενη χατζηγεωργίου

Γιόγκα για Εγκύους – Αντιμετωπίζοντας τις ενοχλήσεις της εγκυμοσύνης και κατανοώντας το φόβo, με την Άννα Χάγκεν και το Athens Yoga Center

Σάββατο 25/06, ώρα 16.00-17.15

Η Άννα Χάγκεν σπούδασε αρχικά γιόγκα στο Coonoor της Ινδίας, όπου πήρε και το πτυχίο της ως δασκάλα Χάθα Γιόγκα, αναγνωρισμένη από την Yoga Alliance International. To 2011 ολοκλήρωσε την Anusara εκπαίδευση δασκάλων για γιόγκα στην εγκυμοσύνη, με την Sue Elkind και έκτοτε, έχει διδάξει εκατοντάδες εγκύους βοηθώντας τες να δυναμώσουν το σώμα τους και να προετοιμαστούν για τον τοκετό, προσφέροντάς τους πολύτιμες στιγμές χαλάρωσης και σύνδεσης με το μωρό τους. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα στην Iyengar Yoga. Οι συμμετέχοντας παρακαλούνται να έχουν μαζί τους το στρώμα τους και μια κουβέρτα ή ένα μαξιλάρι.

 

Άννα Χάγκεν

Qi Gong με τον Ιωάννη Σαμψωνίδη

Σάββατο 25/06, ώρα 15.30-16.45

Tο Qi Gong, αυτό είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας της ζωτικής ενέργειας με ρίζες στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Είναι η τέχνη και ταυτόχρονα η επιστήμη που χρησιμοποιεί τεχνικές αναπνοών, απαλές κινήσεις και διαλογισμό για να καθαρίσει, να ενδυναμώσει και να ενισχύσει την κυκλοφορία της ζωτικής μας ενέργειας σε σώμα και νου. Ο Ιωάννης Σαμψωνίδης σπουδάζει ανατολικές θεραπευτικές τέχνες από το 1991 ακολουθώντας το σύστημα Universal Healing Tao του διεθνούς φήμης Master Mantak Chia. Από το 1999 συντονίζει ομάδες Qi Gong και διαλογισμού συνεχίζοντας μέχρι σήμερα. Είναι πιστοποιημένος θεραπευτής ταϋλανδέζικου μασάζ από το Thai Massage School of Thailand και πιστοποιημένος δάσκαλος Hatha Yoga.

ioannis Samsonidis τσι γκονκ

 

Aligned Vinyasa Yoga με την Τίνα Ζυμαράκη

Σάββατο 25/06, ώρα 17.30-18.45

Δασκάλα Yoga και εκπαιδεύτρια δασκάλων, ακτιβίστρια, ομιλήτρια, λάτρης της Ινδικής φιλοσοφίας, εθελόντρια και ζωόφιλη, η Τίνα Ζυμαράκη έχει συμπληρώσει πάνω από 6.000 ώρες διδασκαλίας, με επιπλέον εκπαιδευτικά σε Jivamukti, Ashtanga, Bhakti Flow, Σανσκριτικά, Προγεννητική Yoga και Yoga για παιδιά. Είναι συνδιοργανώτρια της εθελοντικής δράσης Yoga sto Alsos και συντονίστρια του δικτύου Women’s Circle Athens.

 

Tina Zymaraki

 

Vinyasa Υoga & Music: Meditation in movement

Σάββατο 25/06, ώρα 17.00-18.15

Καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου δημιουργείται meditation state στον νου, στην κίνηση. Οι σκέψεις σταματούν και αυτή η εμπειρία γίνεται ένα ταξίδι προς τα «μέσα», χάνοντας την αίσθηση του χρόνου .Μετά το τέλος του μαθήματος θα ακολουθήσει γιόγκικο τραγούδι (Kirtan). Διδάσκουν: Mariasana Papadopoulou & Evangelos Aik.

 

Vinyasa Υoga & Music Meditation in movement

Διακοπή καπνίσματος από την Pranichealin.gr

Σάββατο 25/06, ώρα 14.00-15.15

Το Pranic Healing είναι μια no-touch μέθοδος ενεργειακής θεραπείας που χρησιμοποιεί τη ζωτική ενέργεια ή «πράνα» για να βελτιώσει την υγεία του σώματος, καθώς και την ευημερία και τη συναισθηματική μας ισορροπία. Βασίζεται στην αρχή ότι η θεραπευτική διαδικασία επιταχύνεται με την αύξηση της ζωτικής ενέργειας στο σημείο του σώματός μας, όπου υπάρχει το πρόβλημα. Εφαρμόζεται στο βιο-ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γνωστό ως αύρα, η οποία έχει το σχήμα του φυσικού σώματος. Οι ασθένειες εμφανίζονται αρχικά ως ενεργειακές διαταραχές στο ενεργειακό σώμα προτού φανερωθούν ως ασθένειες στο φυσικό σώμα.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Pranic Healing, όλες οι εξαρτήσεις βασίζονται στην αρχή ότι σε συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα (τσάκρα) βρίσκονται ενεργειακά παράσιτα. Αυτά τρέφονται από τα αρνητικά μας συναισθήματα και τις επιθυμίες μας. Με αυτόν τον τρόπο καταλήγουν να καθοδηγούν τις επιθυμίες μας, δημιουργώντας μας εξάρτηση.

Στη διάρκεια της θεραπείας ο ασθενής παραμένει καθιστός και ο θεραπευτής χωρίς να τον ακουμπάει στο σώμα, εφαρμόζει Pranic Ψυχοθεραπεία με κρυστάλλους. Σκοπός είναι ο βαθύς καθαρισμός του ενεργειακού σώματος από συναισθήματα συνδεδεμένα με την επιθυμία του τσιγάρου. Στη συνέχεια, τα παράσιτα διαλύονται και δημιουργείται ένα προστατευτικό πεδίο στο ενεργειακό σώμα του ασθενούς. Στο τέλος, ο ασθενής δυσκολεύεται ακόμη και να σκεφτεί το τσιγάρο.

PHLogo

 

Μουσική Θεραπεία Γκονγκ από το GongLove ArtLab

Σάββατο 25/06, ώρα 19.30-20.50

Η εμπειρία της ηχωκάθαρσης, της μουσικής θεραπείας με γκονγκ, είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία που μόνο βιωματικά μπορεί να γίνει κατανοητή. Το γκονγκ είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που με τις δονήσεις και τον ήχο του επιδρά άμεσα στο σώμα, στα συναισθήματα, το νου και την αντίληψη. Οι δονήσεις του γκονγκ είναι τόσο πυκνές που γίνονται αισθητές από απόσταση, είναι τόσο λεπτοφυείς ώστε υπεισέρχονται στο σώμα και κάνουν μασάζ σε βάθος μέχρι τον πυρήνα των κυττάρων, επιφέροντας χαλάρωση και αναζωογόνηση και ανακουφίζοντας από σωματικούς πόνους, πονοκεφάλους και ημικρανίες.

??????? ???????? ?????? ? πό το GongLove ArtLab

ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Παρακαλούμε να έχετε μαζί σας το προσωπικό σας στρωματάκι /yoga mat ή υπνόσακο/ sleeping bag, μαξιλαράκι, ελαφριά κουβέρτα αν χρειαστεί ώστε να αισθάνεστε ζεστά, ένα μαντήλι για να καλύψετε τα μάτια σας αν το επιθυμείτε. Ντυθείτε άνετα – χαλαρά. Πιείτε αρκετό νερό πριν – έχετε μια φιάλη μαζί σας.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΧΩΚΑΘΑΡΣΗ

  • Καλό είναι να μην έχετε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες φαγητού ή αλκοόλ και να είστε καλά ενυδατωμένοι. Πιείτε νερό πριν. Αποφύγετε καφέ, τσιγάρο και κατά το δυνατόν λοιπές φαρμακευτικές και μη ουσίες που επιδρούν στο νευρικό σύστημα.
  • Καλό είναι να υπάρχει ένα διάστημα 2-3 ωρών από το προηγούμενό σας γεύμα.
  • Κλείστε το κινητό σας τηλέφωνο και τυχόν άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορεί να δημιουργήσουν απρόσμενους ήχους.
  • Κοσμήματα, σκουλαρίκια και λοιπά ξένα κυρίως μεταλλικά αντικείμενα που έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα, καλό είναι να αφαιρούνται πριν.
  • Γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης κατά τους πρώτους και τελευταίους μήνες της κύησης, γυναίκες με μεταλλικό ενδομήτριο σπείραμα (σπιράλ) και άτομα με λοιπά μεταλλικά εμφυτεύματα ή βηματοδότη, καλό είναι να λαμβάνουν προφυλάξεις. Στην περίπτωση που επιθυμούν να συμμετέχουν, παρακαλούνται να ενημερώνουν σχετικά τους υπεύθυνους.
  • Η διαδικασία δεν περιλαμβάνει χρήση νερού ή κάποιου άλλου υγρού στοιχείου.

ΟSHO Nadabrahma Διαλογισμός από το Osho Experience

Σάββατο 25/06, ώρα 11.00-12.15

Το μάθημα θα διεξαχθεί από τον Vikrant που ασχολείται με το Reiki και το διαλογισμό από το 2003 και από τη Sada από το 1997. Είναι OSHO Neo Reiki Masters και δίνουν ατομικές συνεδρίες και εκπαιδεύσεις στο OSHO Neo Reiki. Είναι ιδρυτές του OSHO Experience Greece, επίσημο Κέντρο Διαλογισμού του Οsho.

osho

Βιωματική Ανατομία με την Αποστολία Παπαδαμάκη

Σάββατο 25/06, ώρα 12.30-13.50

Μετά από 20 χρόνια συνεχούς σπουδής και έρευνας πάνω στην κίνηση, η Αποστολία Παπαδαμάκη -διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος, performer, δασκάλα, και περιηγήτρια- ίδρυσε τη Βιωματική Ανατομία μία ολιστική μέθοδο που διευρύνει την συνειδητότητα και την επίγνωση για το σύνολο του εαυτού μας και επεκτείνεται στο Pulse Impulse Dance και στο  Floating Body.

 

 

Βιωματικά σεμινάρια Σωματικής Έκφρασης με την Susana Noemi Abigador

Κυριακή 26/06, ώρα 17.30-18.45

Η Σωματική Έκφραση σαν σύστημα δεν δημιουργήθηκε για να μας παρουσιάσει κάτι που δεν ξέρουμε, αλλά εν μέρει για να λειτουργήσει σαν ένα μικρό, προσωπικό ξυπνητήρι, που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ξανά όλα όσα μας ανήκουν από την πρώτη στιγμή της γένεσης μας. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ψυχική διαδικασία -αφύπνισης που έχει επιλέξει σαν μέσο το ίδιο μας το σώμα. Δουλεύοντας με το σώμα ξυπνάμε τις αισθήσεις μας και ανακαλύπτουμε κομμάτια της ψυχής μας. Η ομάδα λειτουργεί σαν ένα μεγάλο βαρέλι με σταφύλια από διαφορετικά κτήματα. Η ανταλλαγή προκαλεί ζυμώσεις που μας φέρουν πολύ πιο κοντά στον εαυτό μας. Αυτό συμβαίνει όταν η ψυχή ο νους και το σώμα συνομιλούν.

 

Susana Noemi Abigador

 

Yoga Anam, names are useless με τον Alessandro Ortona

Κυριακή 26/06, ώρα 15.15-17.15

Από τους κορυφαίους δασκάλους γιόγκα, ο Alessandro Ortona μας συστήνεται μέσα από τα λόγια του συγγραφέα Jiddu Krishnamurti, που στο έργο του ασχολήθηκε διεξοδικά με τη σημασία του διαλογισμού, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη φύση του νου. Όπως εκείνος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η γιόγκα είναι ένα αρχαίο αλλά και σύγχρονο μονοπάτι για την εύρεση της αφύπνισης. Δεν πρόκειται απλά για μια σωματική άσκηση, αλλά για μια θεωρητική φιλοσοφία, όχι μια τυφλή πίστη. Όπως όλα τα αληθινά πράγματα που πρέπει πρώτα να τα γευτείς για να τα κατανοήσεις, έτσι συμβαίνει και με τη γιόγκα. Πρέπει πρώτα να τη βιώσεις για να φτάσεις στο σημείο να μπορέσεις να αποφασίσεις ποια κατεύθυνση δεν πρέπει να ακολουθήσεις στη ζωή σου».

 

Alessandro Ortona

 

 

Ashtanga Yoga με τον Δημήτρη Παπαδάκη

Κυριακή 26/06, ώρα 13.40-15.00

Ο Δημήτρης Παπδάκης ασχολήθηκε με τη φυσική αγωγή ως καθημερινή ασχολία από πολύ μικρή ηλικία. H πρώτη επαφή του με την πρακτική της γιόγκα έγινε πολύ αργότερα, το 2005, στο Atmanasana Yoga Studio. Από τον πρώτο κιόλας μήνα ένα βίντεο με παρουσίαση της Ujjayi pranayama σε συνδυασμό με asanas αποτέλεσε την έμπνευση του για την πρακτική.

 

Δημήτρης Παπαδάκης

 

Πως με απλές θετικές δράσεις μπορώ να βιώνω καθημερινά ευεξία; 

Με τον Νίκο Πέτικα

Κυριακή 26/06, ώρα 13.40-15.00

Στα περισσότερα σεμινάρια αυτογνωσίας μαθαίνουμε ότι ο άνθρωπος επιδιώκει την ευεξία και την ηδονή ενώ ταυτόχρονα θέλει να απομακρύνει τον πόνο και τη θλίψη.
Τι κάνουμε καθημερινά γι αυτό; Τι λέμε στον εαυτό μας; Πως συμπεριφερόμαστε στην οικογένεια μας; Με πόσο κέφι πάμε στη δουλειά μας;
Σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο ο Νίκος Πέτικας, εμπνευστής της εθελοντικής ομάδας Χείλια Χαμόγελα, Certified Coach και Ανώτερος Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού, θα μας ταξιδέψει σε μια καθημερινότητα θετικότητας και όμορφων εμπειριών ζητώντας από τους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν απλές καθημερινές θετικές δράσεις που εφαρμόζοντας τες θα τους φέρουν πιο κοντά στο να νιώθουν ευεξία.

12208796

 

Βιωματικό εργαστήριο μουσικοθεραπείας με την Χριστιάνα Αδαµοπούλου και την Κάνδια Μπουζιώτη

Κυριακή 26/06, ώρα 12.10-13.30

Στο εργαστήριο αυτό θα εξερευνήσουμε την έκφραση και επικοινωνία με οδηγό τη μουσική. Θα χρησιμοποιήσουμε μουσικά όργανα αλλά και την ίδια μας τη φωνή μέσω απλών κι ευχάριστων ασκήσεων.

Η Χριστιάνα Αδαµοπούλου σπούδασε µουσική στο Ιόνιο Πανεπιστήµιο (Πτυχίο, Τµήµα Μουσικών Σπουδών) και µουσικοθεραπεία στο Anglia Ruskin University (ΜΑ, Ηνωµένο Βασίλειο). Έχει λάβει επίσης δίπλωµα στο πιάνο.

Η Κάνδια Μπουζιώτη σπούδασε κλασσικό τραγούδι στο Δημοτικό Ωδείο Αργυρούπολης και ψυχολογία στο Deree-The American College of Greece. Το 2010 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (Master’s Degree) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το 2012 ειδικεύτηκε στη φωνητική Ψυχοθεραπεία με την Dr. Diane Austin στο Βανκούβερ του Καναδά. Έκτοτε εργάζεται ιδιωτικά ως Μουσικοθεραπεύτρια/Φωνητική Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών.

 

Βιωματικό εργαστήριο μουσικοθεραπείας με την Χριστιάνα Αδαµοπούλου και την Κάνδια Μπουζιώτη

 

Διαλογισμός kriya (bhairova) με την Άννα Σιδέρη

Κυριακή 26/06, ώρα 10.40-12.00

Ο συγκεκριμένος διαλογισμός αποτελεί πρακτική στην kriya yoga. Πρόκειται για μια πολύ δυναμική πρακτική κάθαρσης και των τριών σωμάτων μας -σωματικού, συναισθηματικού και νοητικού. Τα αποτελέσματα της πρακτικής έρχονται σε απόλυτη ισορροπία με τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Πιο συγκεκριμένα, σε άλλους φέρνει για παράδειγμα διαύγεια στο μυαλό λόγω αυξημένου άγχους, σε άλλους κάθαρση στο σώμα από ασθένειες και αλλεργίες, ενώ σε άλλους συνειδητοποιήσεις σε όλα τα επίπεδα.

 

Anna Sideri

 

Kυριακή 26/06

13.40-15.00

Αρωματοθεραπεία με την Ζωή Στράντζαλη

Η Ζωή Στράντζαλη θα είναι η ξεναγός μας σε ένα αρωματικό ταξίδι με λουλούδια και βότανα κάθε λογής, με σκοπό να βιώσουμε τη θεραπευτική ενέργεια του φυτού, μέσα από την ίδια του τη ψυχή, το αιθέριο έλαιο.

Τα αιθέρια έλαια είναι μια πανάρχαια μορφή θεραπείας, δώρο της φύσης, που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων. Άλλωστε, από το ξεκίνημα της ζωής του ο άνθρωπος καταγράφει μυρωδιές (το άρωμα της μαμάς, τα κουλουράκια στο φούρνο, το σπίτι της γιαγιάς και πολλά άλλα), που τον συνοδεύουν για την υπόλοιπη ζωή του ως μνήμες, εικόνες και συναισθήματα. Η φύση μέσα από την αίσθηση της όσφρησης, μας διδάσκει και μας θεραπεύει με τα αρωματικά της λουλούδια και βότανα. Με έναν ανεπαίσθητο τρόπο αλλάζει τη διάθεση και τα ενεργειακά επίπεδα του σώματος μας και μετατρέπει κάθε ανάσα σε ένα ευωδιαστό ταξίδι που ομορφαίνει τη ζωή.

Αρωματοθεραπεία

 

Κυριακή 26 Ιουνίου

18.50-19.35

Animal Movement με τον Πανό Θεοδώρου

Το Animal Movement είναι ένα πρόγραμμα πολλαπλών επιπέδων κατάρτισης με το σωματικό βάρος εμπνευσμένο από την ίδια τη φύση. Χρησιμοποιεί αρχέγονες κινήσεις, μιμήσεις ζώων, είναι διασκεδαστικό και δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου. Στόχος του προγράμματος είναι να μας εκπαιδεύσει ξανά στα βασικά μοτίβα κίνησης και να μας χαρίσει ευεξία. Ιδανικό για παιδιά κάθε ηλικίας που θα τα βοηθήσει να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους και να γίνουν υγιείς ενήλικες.

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Θεοδώρου είναι ο δημιουργός του Animal Movement στην Ελλάδα. Master Instructor της Keiser International και Πιστοποιημένος Elite Personal Trainer, με πολυετή εμπειρία στο χώρο του Αθλητισμού. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους χώρους άθλησης ενώ έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε διάφορα συνέδρια. Το τελευταίο διάστημα έχει επικεντρωθεί στο κομμάτι των εκπαιδεύσεων και παρουσιάσεων του προγράμματος σε Ελλάδα και εξωτερικό.

animal movement

«Yoga for all, όλα είναι Κύκλος» με τη Νίκη Πετρουλάκη

Κυριακή 26/06, ώρα 18.30-19.30

Με πολυετή εμπειρία στο χώρο του fitness, δραστήρια, συνεπής, υπεύθυνη και οργανωτική με εξειδικευμένες γνώσεις και διεθνείς πιστοποιήσεις στη Yoga και στο Pilates, η Νίκη Πετρουλάκη ασχολείται με τη yoga εδώ και περίπου μία δεκαετία και όπως η ίδια δηλώνει «είναι ένα μονοπάτι που δεν έχει τέλος και το οποίο ακολουθώντας το μπορεί να μας βοηθήσει να αποτοξινωθούμε, να χαλαρώσουμε, να κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά μέσα μας». Η Νίκη Πετρουλάκη είναι επίσης εμπνεύστρια του power house project, ενώ έχει συστήσει μαζί με δύο ακόμη δασκάλους Yoga την ομάδα 3elements, με την οποία τα τελευταία πέντε χρόνια διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια καθώς και wellness & detox retreats σε όλη την Ελλάδα.

image1

 

Το Γέλιο ως Μεταμορφωτικό Εργαλείο Αυτοβελτίωσης & Επικοινωνίας από τον Ηλία Κουμπουνή

Κυριακή 26/06, ώρα 12.10-13.30

Είναι ευρέως γνωστό ότι το γέλιο μας βοηθάει να νιώθουμε καλύτερα. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη ζωή σας στο σπίτι και στην εργασία σας; Η διασκέδαση δεν είναι επιπόλαια. Είναι ένα θεμελιώδες μονοπάτι για την ευεξία. Ελάτε να μάθετε πώς το γέλιο μπορεί να ωφελήσει όλες τις πτυχές της ύπαρξής σας. Το γέλιο δεν μπορεί να θεραπεύσει ή να λύσει κάποιο πρόβλημά σας. Μπορεί όμως να συμβάλλει αποτελεσματικά στην δημιουργία μιας θετικής στάσης ζωής, καθώς και στην καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων σας. Δεν χρειάζεται να είστε ευτυχισμένος. Δεν βασιζόμαστε σε χιούμορ, κάποιας μορφής κωμωδίας ή ανέκδοτα. Χρησιμοποιούμε μία ποικιλία από ασφαλείς, ήπιες και διασκεδαστικές τεχνικές προσομοίωσης γέλιου που ο καθένας μπορεί να διδαχθεί, να χρησιμοποιήσει και να επωφεληθεί για την αύξηση της ευεξίας στον εαυτό του.

Ηλία Κουμπουνής